Follow me on Twitter
RSS

 

Meditatii Matematica Online sau Meditatii Matematica Clasic

Meditatii Matematica

Cel ce da meditatii matematica online are de infruntat nenumarate obstacole. Daca sedinta de meditatii matematica pe net este atent pregatita, rasplata este insa mare pentru profesor si este uriasa pentru elev.

Dau meditatii matematica clasic de 8 ani de zile. O fac cu aceeasi daruire si implicare de fiecare data. Dar trebuie sa recunosc. La meditatii matematica clasic am predat de zeci de ori aceleasi teoreme si probleme tipice prevazute in programele de admitere in liceu, facultate sau pentru examenul de bacalaureat. Rutina si monotonia a pus stapanire pe mine.

La meditatii matematica online elevul poate invata teoria si modul in care se rezolva exercitiile si pe o alta cale, adeseori mult mai eficienta decat cea clasica. E necesar un efort considerabil din partea profesorului pentru a crea o prezentare PowerPoint sau Flash de calitate, cu efecte de miscare, dinamica. Dar o face o singura data. In plus, profesorul poate adauga prezentarii si o inregistrare audio pentru a spori si mai mult valoarea acesteia. Daca esti elev vei intelege rapid semnificatia unor teoreme si modul in care se rezolva anumite clase de probleme si exercitii. Iar daca in timp vei mai uita unele detalii, nu ai decat sa revezi prezentarea. Nu se intampla gratis sa-l revezi pe profesor la meditatii matematica clasic.

Cand predai meditatii matematica pe internet te poti folosi, asa cum eu de pilda o fac, de miile de aplicatii software care nu doar rezolva ci si invata elevul cum se solutioneaza o problema. Desi pare miraculos, programele pe calculator mediteaza pe elev, uneori mai riguros decat un profesor, modul in care se rezolva ecuatiile, limitele, derivatele, integralele si multe alte notiuni matematice.

Unele persoane sustin ca la meditatii matematica online nu exista acel feedback vizual intre elev si profesor. In momentul actual, comunicatiile pe internet in banda larga, prin cablu sau fibra optica au devenit un lucru obisnuit. Chiar si camerele video ieftine utilizate in comunicatiile prin Yahoo Messenger sau Skype pot surprinde in mod acceptabil reactiile profesorului si ale elevului.

Meditatiile matematica online de calitate se realizeaza mai ales atunci cand feedback-ul audio este prezent. Cu ajutorul unei tablete grafice si a unui program de conectare la distanta, profesorul si elevul pot colabora in timp real si sincron la rezolvarea exercitiilor. Profesorul cu tableta grafica urmeaza instructiunile verbale ale elevului si redacteaza in timp real, pe o tabla virtuala, rezolvarea problemei intr-un document in format PDF de preferinta. Se obtine astfel la meditatii matematica online un document PDF la care si-au adus contributia atat profesorul cat mai ales elevul. Aceasta munca de echipa poate fi inregistrata audio de catre elev si redata ulterior atunci cand se reimprospateaza cunostintele. Nu este exclusa nici o inregistrare audio/video daca spatiul de stocare o permite.

Meditatii fizica

Meditatii fizica online se pot da deasemenea cu succes. Mecanica, Cinematica, Dinamica, Termodinamica sunt ramuri ale fizicii care contin in denumirea lor termeni care sugereza miscarea. Calculatorul poate simula miscarea in mod realist. Creionul si foaia de hartie pot descrie cel mult static miscarea. Un paradox ce este gre de depasit.

Meditatii informatica

Meditatii informatica online sunt prin natura lor cele mai potrivite in invatarea utilizarii si programarii calculatoarelor. Experienta celor 8 ani de zile de cand dau meditatii informatica clasic imi permite sa spun ca e o adevarata inghesuiala lucrul a 2 persoane la un singur calculator.

Dar despre beneficiile pe care le au elevul si profesorul la meditatii fizica online si meditatii informatica online voi vorbi pe larg in articolele viitoare.